У медзакладах Одеси забезпечено доступне тестування на ВІЛ

Обстеження на ВІЛ та гепатити можно пройти за допомогою швидких тестів

В Одесі триває Європейський тиждень тестування на ВІЛ, у рамках якого для відвідувачів та співробітників Центру надання адміністратівних послуг на Косовській, 2-Д та Приморської районної адміністрації були проведені акції з обстеження на ВІЛ та вірусні гепатити. Загалом тестування пройшли понад 100 осіб. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Консультування та тестування на ВІЛ проводилося фахівцями Одеського міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом спільно з соціальними працівниками Одеського благодійного фонду “Шлях до дому” та благодійної організації "100 відсотків життя. Одеса". Крім швидких тестів, для яких беруть кров з пальця, медичні та соціальні працівники провели інструктаж з використання оральних тестів на  ВІЛ та забезпечили ними всіх охочих для самотестування. Також ОБФ "Шлях до дому" забезпечив роботу мобільної лабораторії для тестування на ВІЛ.

Також протягом тижня безоплатне анонімне

та гепатити за допомогою швидких тестів можна пройти в міських медзакладах Одеси.

Як зазначають фахівці, ВІЛ-інфекція тривалий час може протікати безсимптомно, при цьому якомога ранній початок антиретровірусної терапії дозволяє забезпечити контроль над хворобою, нормальне самопочуття, тривале та повноцінне життя людини, яка має ВІЛ-позитивний статус. Тому регулярне тестування на ВІЛ дозволяє своєчасно виявити інфекцію та надати потрібну медико-соціальну допомогу.

Нагадаємо, що в Одесі з 20 по 24 листопада буде проходити Європейський тиждень тестування на ВІЛ. У одеситів буде можливість безоплатно та конфіденційно зробити швидкий тест та за 15 хвилин дізнатися свій ВІЛ статус. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися