Компенсації за генератори: одеські ОСББ отримали вже 3,5 мільйона гривень

ОСББ та ЖКБ в Одесі можуть отримати компенсацію за генератори

Програма підтримки у вигляді компенсацій для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в Одесі продовжує успішно працювати. Наразі вже 67 ОСББ отримали часткову компенсацію за придбані електрогенератори у період воєнного стану, з них 41 у Приморському районі. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Співвласники багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи, які планують або вже придбали нові генератори під час воєнного стану, можуть отримати часткову компенсацію. Сума компенсації складає не більше 70% від вартості генератора, але не перевищує 100 тис. гривень для одного учасника.

Приморський район лідирує у реалізації програми, і загальна сума компенсації вже становить 3,5 мільйона гривень.

Генератор повинен бути придбаний за кошти ОСББ – вони переводяться з власного рахунку ОСББ на рахунок фірми, яка надасть генератор. На жаль, якщо генератор буде придбано за кошти фізичної особи, компенсація не може бути надана", - зазначив голова Приморської районної адміністрації Марат Корольов.

Для отримання компенсації учасники повинні подати Комісії пакет документів, серед яких:

  • заяву на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенераторів відповідно до форми;

  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);

  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);

  • копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;

  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Детальна інформація про необхідні документи доступна на офіційному вебсайті Одеської міської ради та в районних адміністраціях міста. 

Нагадаємо, Департамент охорони здоровʼя ОВА отримав від благодійної організації ADRA Ukraine за підтримки японського представництва ADRA генератор потужністю 100 кВт, який далі передадуть у користування до Одеського регіонального клінічного протипухлинного центру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися