Укргідрометцентр попереджає про сильні снігопади в Одеській області

В Одеській області оголосили ІІ рівень небезпеки

З 26 листопада синоптики попереджають про надзвичайне похолодання та очікують опади на території Одеської області. Очільники місцевих адміністрацій, екстрених та дорожніх служб обговорили план дій щодо ліквідації можливих наслідків погіршення погоди. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

На цю мить в регіоні готовність до негоди забезпечено так:

  • 307 одиниць снігоприбиральної техніки, і ще 58 транспортних засобів потребують підготовки;

  • Паливно-мастильних матеріалів в наявності - 190 тонн;

  • Піску - 22 025 тонн;

  • Технічної солі - 3 476 тонн.

У разі необхідності будуть активовані Пункти Незламності. Також вже підготовлено 1468 генераторів для забезпечення обʼєктів соціальної сфери, таких як лікарні, дитячі садки, школи та інші.

Прошу водіїв та пішоходів бути обачними на дорогах Одещини. Прості правила ("перевзути колеса", зменшити швидкість) можуть врятувати життя. Також прошу наших комунальників спрацювати чітко та злагоджено. Від вашої роботи залежатиме дуже багато, – зазначив Олег Кіпер. 

Метеорологічне попередження від Укргідрометцентру

Київська, Чернігівська, Черкаська та Одеська області очікують сильні снігопади, тоді як у Сумській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях прогнозуються сильні мокрий сніг та дощ, а місцями ожеледь. В цих регіонах можна очікувати приріст снігового покриву від 20-30 см, а місцями навіть 40-50 см, а також можливі хуртовини, снігові замети та ожеледиця на дорогах.

У північних, центральних, південних областях та на Кримському півострові очікується посилення вітру до 17-22 м/с, а місцями навіть до 25 м/с. В Одеській та Миколаївській областях вітер може досягати швидкості 25-30 м/с, а в західних та східних областях очікуються пориви вітру від 15-20 м/с.

На Чорному морі прогнозується посилення вітру до 25-30 м/с, з висотою хвиль 20-30 дм. Вдень 26 листопада та вночі 27 листопада очікується зростання висоти хвиль до 30-50 дм.

Складні погодні умови призведуть до ускладнення роботи комунальних та енергетичних підприємств у більшості областей країни, припинення роботи портів на узбережжі морів; порушення та припинення руху транспорту на дорогах Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей (ІІ рівень загрози, помаранчевий), – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, внаслідок сильного поривчатого вітру, снігу та хуртовини можуть бути розірвані лінії електропередач. Куди звертатись у разі відключення світла – читайте в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися