Рожеві фламінго остаточно вирішили оселитися на Одещині

Фламінго можуть сприяти розселенню Артемії не тільки по території України, а й навіть по світу

Навіть попри нещодавній шторм у Чорному морі та хуртовину, яка вирує на Одещині, рожеві фламінго продовжують насолоджуватися життям у національному парку. В минулому місяця рожеві фламінго прилетіли в національний парк "Тузлівські лимани". Вчора еколог Іван Русєв повідомив, що птахи вирішили остаточно тут оселитися.

“У третій декаді воєнного листопада, ми провели обстеження деяких Тузлівських лиманів на наявність основного корму-їжі для рожевих фламінго, які попри потужний циклон над Чорним морем, який пронісся нещодавно, а також постійні шуми війни, все ще у великої кількості прямо зараз живуть у нашому нацпарку”, - йдеться в повідомленні еколога.

Завдяки з’єднанню вод Чорного моря та Тузлівських лиманів, тепер ці рачки також зможуть мігрувати. Окрім того, фламінго можуть сприяти розселенню Артемії по світу.

Цікаві факти про птахів 

Таке "напилення" на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, які мають багато каротину. Що цікаво, що у фламінго на відміну інших птахів, рухомим дзьобом є верхня частина, а чи не нижня. Фламінго – зграйні птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, віддаючи перевагу великим зграям своїх побратимів. І, між іншим, так набагато простіше та безпечніше. Адже у світі природи вони не одні і хтось обов'язково захоче поласувати їх м'ясом. У сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім у вихованні малюків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися