В Одесі пенсіонер в соціальних мережах робив проросійські репости: що йому загрожує

Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру

В Одесі поліцейські викрили літнього чоловіка у колабораціонізмі. Пенсіонер активно поширював антиукраїнський контент на своїй сторінці в одній із заблокованих в Україні російських соціальних мереж. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.
Як повідомляють на сайті поліції, пенсіонер робив в "Однокласниках" репости з публікаціями на підтримку і вихвалянням досягнень приватної військової компанії ворога. Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон із доказами протиправних дій і повідомили про підозру.
Публікуючи контекст, що визначає збройну агресію росії проти України позитивним процесом, чоловік схилявся перед загарбниками, підтримував та виправдовував їхні дії.

“У помешканні правопорушника поліцейські провели санкціонований обшук, в ході якого вилучили мобільний телефон із доказами протиправних дій, - розповідає старший дізнавач територіального підрозділу поліції Олеся Юрко. - Встановивши наявність достатніх доказів у вчиненні кримінального правопорушення, дізнавачі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про колабораційну діяльність, тобто публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора”, - йдеться в повідомленні поліції.

“Коментарі” писали, що в Одесі поліцейські відправили на лаву підсудних 43-річну місцеву мешканку за звинуваченням у колабораційній діяльності. Жінка активно висловлювала підтримку РФ та публічно заперечувала здійснення збройної агресії проти України та тимчасову окупацію територій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися