Майже 100 тисяч родин на Одещині залишились без світла: в чому причина

Через негоду на Одещині сотні населених пунктів залишились без світла

В Одеській області відновили електропостачання для 169 тисяч родин у 294 населених пунктах. За останню добу вони відремонтували 206 ліній та оживили 3 003 підстанції. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК Одеські електромережі.

Енергетики працювали цілу ніч, фокусуючись на відновленні високовольтних ліній, ремонті повітряних мереж та підстанцій. Згідно із звітом, найважче ремонтувати лінії, засніжені полями, де снігові замети досягають двох метрів.

На жаль, залишається понад 95 тисяч родин у 312 населених пунктах області без світла. Енергетики продовжують ремонт 172 повітряних ліній та 3 119 підстанцій.

За прогнозами синоптиків, сьогодні на території Одещини зберігатимуться складні погодні умови. Нагадаємо, сильні пориви вітру можуть призвести до падіння дерев та обриву проводів. Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередачі, – йдеться в повідомленні. 


Як діяти при відключенні електроенергії 

У разі відключення електроенергії в Одесі, мешканці можуть повідомити про це в зручний спосіб. Перш за все, рекомендується перевірити на офіційному сайті ДТЕК Одеські електромережі, чи вже зареєстрована аварія за вашою адресою. Якщо ні, то можна повідомити про відсутність світла одним із наступних способів: 

  • У приватні повідомлення на Facebook ДТЕК Одеські електромережі; 

  • У розділі "Відсутня електроенергія?" на сайті; 

  • Зателефонувавши до кол-центру за номерами +38 (068/095/073) 750 90 90 (мобільний) або +38 (048) 705 90 90 (стаціонарний). 

Звертаємо вашу увагу, що через велику кількість дзвінків лінії кол-центру можуть бути перевантажені.

Нагадаємо, Одеська міська рада попереджає мешканців та гостей міста, що вже у другій половині дня очікуються пориви сильного вітру швидкістю 15 до 20 м/с. Негода в регіоні триватиме найближчі кілька днів, адже регіон активно накриває  південний циклон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися