В Одесі пройде франко-український фестиваль кіно: що про нього відомо

Глядачі матимуть можливість безплатно переглядати конкурсну програму фестивалю

Від 29 листопада до 2 грудня 2023 року українці та французи матимуть можливість насолодитися унікальним франко-українським фестивалем кіно "MICT". Фестиваль цього року відзначає своє п'ятиріччя та перший раз проводитиметься у змішаному онлайн- та офлайн-форматі. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

У програмі фестивалю, яка включає конкурсні та позаконкурсні заходи, основна увага приділяється сучасним українським художнім та документальним короткометражним фільмам, створеним талановитими молодими українськими кінематографістами.

Для широкого кола глядачів в Україні та Франції фестиваль надає можливість безкоштовно переглядати конкурсну програму онлайн та брати участь у професійних майстер-класах. Фільми будуть представлені українською мовою з французькими субтитрами, роблячи їх доступними для широкої аудиторії.

Реєстрація для перегляду фільмів та участі у заходах фестивалю відбуватиметься на спеціальній онлайн-платформі.

Фестиваль є не лише місцем кінематографічних вражень, але і платформою підтримки молодих українських кінематографістів та популяризації українського кіно як такого. За участі видатних представників кінематографічної галузі, включаючи Фаб’єн Серван-Шрайбер, фестиваль створює важливу платформу для обміну ідеями та підтримки нових талантів.

Цьогорічна конкурсна програма об'єднала 17 короткометражних фільмів, а переможців визначатиме високопрофесійне міжнародне журі, в якому входять видатні фахівці з різних країн, а саме Фаб’єн Серван-Шрайбер (Франція), Ханна Шигулла (Німеччина), Катя Краусова (Велика Британія), Марина Багрій-Шахматова (Україна), Лукас Інглендер (Австрія) та Григорій Гладій (Україна/Канада).

Фестиваль також організовує офлайн-заходи у Марселі, де гості зможуть насолодитися позаконкурсною програмою, взяти участь у відеозв’язку з авторами фільмів та підтримати благодійний арт-проєкт "Листи до Бога". Проєкт, створений харківською художницею Дар’єю Тітовою, сприяє арттерапії та збору коштів для української аеророзвідки та підтримки Збройних Сил України.

Нагадаємо, в Одесі в парку Перемоги пройшов фестиваль каністерапії з метою психологічної підтримки дорослих та дітей. Захід був присвячений Всесвітньому дню ментального здоров'я.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися