В Одесі загинуло 5 людей внаслідок шторму: скільки постраждало

В Одесі всі сили працювали на ліквідацію негоди

П’ятеро людей загинуло, ще п’ятнадцять травмованих в Одесі та області – це наслідки потужного шторму, який панував в регіоні майже дві доби. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів заступник начальника ГУ ДСНС Одеської области з реагування на надзвичайні ситуації Олександр Крицький.

“Три людини загинули від переохолодження, двоє закінчили життя з-за падіння дерев, ще п’ятнадцять осіб постраждали від шторму. Вони отримали травми від падіння дерев, або отримали переохолодження. Всі померлі – безхатченки”, – повідомив заступник начальника ДСНС.

В ДСНС зазначили, що така ситуація в регіоні сталася через те, що люди проігнорували рекомендації синоптиків. 

“Громадяни проігнорували запобіжні заходи, про які ми попереджали. На жаль, на дорогах виявилося багато застряглих машин і пробки. Дорога від Старокозачого до Білгород-Дністровського займала 10 годин. Нам надійшло повідомлення, що на трасі біля Петродолинського в негоду застрягли 93 людини. Ми приїхали на допомогу, у першому автобусі  було 50 пасажирів, у другому – 93. На момент нашого прибуття 40 людей вдалося вивезти, всіх залишившися ми евакуювали. Часу знадобилося на це все – майже добу. Зараз в автобусах на дорогах нікого не має”, – зазначив Крицький.

Крім того, аби ліквідувати наслідки негоди були залучені усі сили та назвіть військові. 

“Всього в регіоні від нас працювало 491 одиниця техніки, 1973 осіб особового складу рятували людей. Брали участь всі – Прикордонна служба. Національна гвардія, ДСНС, Оперативне командування “Південь також надали техніку і людей. Крім того, нам дуже допомагали волонтери – майже на всіх дорогах області вони евакуювали людей, викапували машини, а також приймали в себе людей: кожен будинок біля доріг приймав замерзлих”, – підкреслив заступник начальника ДСНС.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися