З 1 грудня в Одеському регіоні забороняється вилов раків: скільки триватимуть обмеження

В Одеському регіоні розпочався період линьки раків

З 1 грудня по 30 червня на Одещині встановлюється заборона на вилов раків. Зазначимо, що вилов забороняється у внутрішніх водних об’єктах Одеської області, річці Дунай та Придунайських озерах. Про це повідомив Одеський рибоохоронний патруль. 

Зазначимо, що це щорічна заборона, яка розпочинається під час періоду линьки річкових раків та виношування ними ікри. Самки рака змінюють хітиновий покрив перед спарюванням та після народження потомства. Процес линьки займає близько двох тижнів. А виношування ікри раками триває близько шести місяців. Народження потомства розпочинається зазвичай в кінці травня – початку липня, коли вода у водоймах прогріється.

У відомстві наголосили, що регіоні все ж таки залишаються місця, де вилов буде дозволений. Це  Дністровський лиман, річка Дністер, рукава річки Турунчук, озера Дністра та Кучурганського водосховища. 

“Лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. За незаконне їх добування передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків”, - йдеться в повідомленні патруля.

Раніше “Коментарі” писали, що на водоймах Одеського регіону проходить процес зариблення. Станом на 30 листопада поточного року вселено понад 6 млн. екз. риб. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.

Нагадаємо, що за період з 1 по 24 листопада поточного року працівниками Одеського рибоохоронного патруля викрито 43 правопорушення. Загальна сума накладених штрафів склала 782 грн. Нараховано збитків на загальну суму 1 562 402 грн. У правопорушників вилучено 163,5 кг водних біоресурсів та 90 незаконних знарядь лову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися