Скандальний тендер: в Одесі намагались купити томограф за завищеною ціною

Бюро економічної безпеки зекономило Одесі 23 мільйони

Аналітики виявили тендер на закупівлю системи комп’ютерної томографії за завищеною ціною. Заклад охорони здоров’я регіону планував придбати обладнання за понад 23 млн грн. Про це повідомляє Територіальне управління Бюро економічної безпеки в Одеській області.

Детальний аналіз експертів Теруправління показав, що вартість томографа суттєво завищена, порівняно з іншими закупівлями аналогічного обладнання іншими замовниками. Зазначений тендер уже був укладено комунальним підприємством, і інформацію про нього розмістили на електронній системі публічних закупівель Prozzoro.

З метою запобігання надмірним витратам коштів місцевого бюджету аналітики БЕБ направили листа до комунального підприємства, де висунули рекомендації щодо перевірки дотримання законодавства у сфері публічних закупівель і посилення контролю за їх проведенням.

У результаті вжитих заходів договір на закупівлю було розірвано, і тим самим вдалося уникнути необґрунтованого використання коштів місцевого бюджету.

Нагадаємо, в Одеській області триває перевірка оголошених тендерів. загалом в регіоні скасували закупівель на 13 мільйонів гривень. На останньому засіданні робочої групи "Прозорість та підзвітність" у співпраці з органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами та громадськістю, було розглянуто ряд тендерів, оголошених у громадах області, загальною вартістю 12 973 984 гривень. Серед них – закупівлі програмного забезпечення, ремонт доріг та реконструкція стадіону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися