Нова марка та нагородження: в Одесі відзначили Міжнародний день волонтера

В Одесі створили марку присвячену волотерам

Сьогодні в Одесі привітали волонтерів з їх професійним святом. Їм з нагоди Міжнародного дня волонтера вручили почесні грамоти та нагороди. Про це повідомив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко. 

В умовах повномасштабної війни слово "волонтер" для України набуло надзвичайно важливого значення. Адже це — тисячі людей, які підтримують наших військових і всіх тих, хто опинився у складних обставинах. Волонтери допомагають евакуювати людей із зони бойових дій, забезпечують їх продуктами харчуванням, одягом, ліками та іншим необхідним. Вони допомагають нашим військовим, забезпечуючи їх амуніцією, медикаментами та зброєю, – зазначив Григорій Діденко.

Також, на заході погасили лімітовану марку Укрпошти, яку було розроблено спеціально до свята. На ній зображено різноманітні волонтерські шеврони.   

Нагадаємо, депутати Одеської міської ради виокремили 100 млн гривень з міського бюджету для громадських та благодійних організацій, які надаватимуть підтримку Збройним Силам України. Відповідне рішення було прийнято на двадцять п'ятій сесії VIII скликання. Відзначено, що ця сума буде розподілена протягом двох років - по 50 млн гривень на кожний з 2024 та 2025 років. Зміни внесені до Міської цільової програми підтримки ТрО. Планується оголошення конкурсу заявок до кінця січня, з призначенням організацій-переможниць у лютому. Подальша процедура освоєння коштів буде під контролем Департаменту внутрішньої політики Одеської міської ради, який готовий надавати консультації та отримувати заявки від військових.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися