В Одесі школа соціально-побутової адаптації для дітей шукає приміщення

В школі разом з учнями баряться з фобіями і не тільки

Центр соціально-побутової адаптації для дітей та підлітків з особливими потребами в Одесі знаходиться на межі втрати приміщення. Після того, як їхній попередній будинок постраждав від обстрілів минулого літа, школа знаходиться в пошуку нового приміщення. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла голова правління ГО “Інклюлайф”, керівник Центру соціально-побутової адаптації підлітків Ірина Габерстро.

У школі соціально-побутової адаптації зараз навчається 15 дітей і підлітків з особливими потребами. Вони вчаться безкоштовно, сплачуючи лише комунальні послуги з батьків, які можуть себе це дозволити. Програма включає різні розвивальні заняття, спорт, танці та важливу соціальну взаємодію.

До останнього моменту спонсори  нам допомагали з орендою будинку на Базарній вулиці, 93. Там в нас була велика кімната та складські приміщення: в нас багато речей для занять. Але нещодавно будинок почав буквально падати, валиться одна стіна: це наслідок обстрілів Одеси влітку. Нам всім йти на вулицю взимку – це нереально. Ми терміново шукаємо приміщення для наших занять”, – повідомила керівниця Центру.

Нагадаємо, у листопаді в усіх закладах освіти в Одесі розпочалась акція “Тепла хвиля”. Ця акція триває постійно, але до кожного свята набуває деяких особливостей. Цьогоріч День Святого Миколая збігається із Днем ЗСУ, тож всі заходи направлені на допомогу нашим військовим. Так, в усіх школах проходить акція “Кава з освітою”. Крім того, йде збір смаколиків, листів, малюнків для поранених військових, які проходять реабілітацію у міських медичних закладах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися