В Одесі потрібно створити великий центр реабілітації військових

Представники громадськості та відповідних організацій обговорили проблеми реабілітації постраждалих

В Одесі обговорили перспективи створення великого центру реабілітації для військових.  Про це повідомили в Медіацентрі Україна – Одеса. 

Наразі Одеський медичний університет посилено готує кадри для реабілітації поранених захисників, а громадська організація “Асоціація реабілітаційного менеджменту” готова сприяти створенню нового центру для відновлення постраждалих внаслідок російсько-української війни. Водночас, представник урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Одеській ОВА Олег Соколов розповів, що в Одесі не вистачає великого безбар’єрного простору, які є в західних країнах:

“Я працюю з інвалідами, я треную їх. Коли ми були на “Іграх нескорених”, ми бачили – як все доступно і безбар’єрно: від пандусів до шрифтів Брайля для незрячих. Треба, щоб такий центр, де є все: безбар’єрна середа, медики, обладнання, психологи, спортивні майданчики та басейни, – все, що необхідно тим, хто повертається з війни з підірваним здоров’ям”, – підкреслив Соколов.

Керівник сектору Міністерства у справах ветеранів України в Одеській області Микола Сторожук повідомив, що також активно займається цим питанням і наполягає на створенні єдиного ветеранського центру.

“Це має бути окрема велика будівля. Велика локація, де реабілітацію зможуть проходити наші військовослужбовці разом зі своїми сім’ями. Тому що в нас навіть не “в’єтнамський” чи “афганський” синдром, в нас наслідки цієї війни набагато більше. Тому ми разом працюємо над створенням такого центру. Потрібен окремий пакет реабілітаційних послуг від держави. Потрібні спонсори і меценати. Всім нам не можна відкладати проблему, а разом вирішувати її”, – підсумував Микола Сторожук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися