Свято наближається: в Одесі засяяла головна ялинка

Цьогорічна ялинка в Одесі має назву "Ялинка єднання"

У День Святого Миколая на центральній вулиці Одеси, Дерибасівській, розпочалося святкове світіння головної новорічної ялинки міста. Цьогорічна ялинка прикрашена елементами традиційного українського орнаменту та яскравою синьо-жовтою стрічкою. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Завдяки нашим Збройним Силам ми сьогодні можемо стояти біля цієї ялинки. Це  ялинка єднання, ялинка незламності. Безумовно, єдине, чого ми хочемо побажати, це миру та нашої Перемоги, про що мріють всі українці,  сказав мер Одеси Геннадій Труханов.


На відкритті головної ялинки міста виступив Муніципальний театр ім. О. Саліка, а по завершенні свята – юні барабанщиці творчого колективу "Студія 117".

Головні церковні свята у грудні

  • 6 грудня – День святого Миколая Чудотворця (раніше 19 грудня);

  • 9 грудня – Непорочне Зачаття святою Анною пресвятої Богородиці (раніше 22 грудня);

  • 24 грудня – Святвечір (раніше 6 січня);

  • 25 грудня – Різдво Христове (раніше 7 січня);

  • 31 грудня – Щедрий вечір, День святої Меланії (раніше 13 січня).

Нагадаємо, в місті Чорноморськ, що на Одещині цього року не встановлюватимуть головну ялинку. Це пов’язано із безпековими факторами. новорічну ялинку встановлять після перемоги.

Зазначимо, цього року Україна перейшла на новоюліанський календар. Тож чимало церковних свят змінили свої звичні дати. Йдеться про Миколая, Різдво та Щедрий вечір та багато інших.  В матеріалі "Коментарі" ми розглянемо, що і коли святкуватимуть одесити у грудні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися