Домашній тиран: на Одещині чоловік декілька років принижував свою дружину

Правопорушнику загрожує до двох років позбавлення волі

В Одеському регіоні чоловік через ревнощі принижував свою дружину, а також при дітях висловлювався нецензурною лайкою в її сторону. Потерпіла вирішила не терпіти та звернулася до поліції. Першим попередження від правоохоронців були складені адміністративні матеріали проти чоловіка. Після цього він трохи вгамувався, однак через рік знову взявся за старе. Про це повідомили  в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Правоохоронці проводили з правопорушником профілактичні бесіди, попереджали про можливість притягнення до кримінальної відповідальності, склали відносно нього ще три адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства. За рішенням суду він навіть сплачував штрафи, однак належних висновків для себе не робив.

Жінка, не бажаючи більше терпіти знущання співмешканця, переїхала до батьків. Втім, він навідався і до родичів, де у їхній присутності дозволив собі словесно її ображати. Тоді поліцейські за заявою потерпілої розпочали вже провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

“Зібравши достатньо доказів, слідчі висунули фігуранту обвинувачення у домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебував у близьких відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. За це правопорушення чоловіку загрожує максимальне покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Наразі досудове розслідування поліцейські завершили й обвинувальний акт скерували до суду”, - повідомила старша слідча Ізмаїльського районного відділу поліції Карина Мельникова.

“Коментарі” писали, що протягом року жителька одного із сіл Татарбунарської ОТГ кілька разів зверталася до поліції, адже її чоловік неодноразово принижував її.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися