В Одесі закупили нове медичне обладнання для пологового будинку: подробиці

Охорона материнства та дитинства — один з пріоритетних напрямків роботи медиків

Цьогоріч для одеського пологового будинку №4 за міською програмою "Здоров'я" за кошти міського бюджету закуплено нове медичне обладнання та меблі. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради

“Щоб зберегти здоров'я вагітних, породіль та немовлят, дуже важливо забезпечити сучасним обладнанням медичні заклади, де народжуються маленькі одесити”, - йдеться в повідомленні. 

Зокрема, придбані дві відкриті реанімаційні системи для новонароджених, операційний стіл з набором аксесуарів, пересувні безтіньові світильники, фетальні монітори, функціональні ліжка тощо.

Крім того, для лабораторії пологового придбано гематологічний аналізатор та коагулометр для якісного та точного проведення необхідних аналізів. Також пологовий будинок отримав генератор для забезпечення безперебійної роботи апаратури та надання медичної допомоги жінкам та немовлятам в будь-яких умовах.

Нагадаємо, Одеський пологовий будинок №5 відвідала делегація Посольства Швеції в Україні. Мета приїзду - розширення співпраці з Фондом народонаселення Організації Об'єднаних Націй (UNFPA) в Україні. Фонд народонаселення передав до пологового будинку новітній транспортний інкубатор для немовлят, оснащений системою ШВЛ. Це особливо актуально з урахуванням того, що в пологовому будинку №5 працює потужне відділення інтенсивної терапії новонароджених, в якому виходжують передчасно народжених немовлят вагою від 500 грамів. Також цьогоріч пологовий будинок №5 отримав від UNFPA медикаменти на загальну суму майже 800 тис. грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися