На Одещині народилось майже 200 маленьких українців минулого тижня

На Одещині хлопчиків з’явилося на світ більше, ніж дівчаток

Загалом протягом минулого тижня на Одещині народилось 195 маленьких українців. За період з 4 по 10 грудня 2023 року серед малюків, що зʼявились на світ: хлопчиків 99 та дівчинка 96. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації.

Крім того, у відомстві наголосили, що наразі у закладах системи охорони здоровʼя Одеської області на обліку по вагітності перебувають 5999 жінки, 779 із них - ВПО.

“Всі пологові будинки працюють у штатному режимі. Вітаємо батьків та бажаємо здоров’я нашим маленьким українцям і україночкам”, - йдеться в повідомленні.

Щеплення новонародженим 

В пологовому новонародженій дитині роблять 2 щеплення: БЦЖ проти туберкульоза та щеплення проти гепатиту В. ВООЗ рекомендує масову вакцинацію новонароджених в усіх країнах, де ця хвороба розповсюджена.

Обов’язкові щеплення

Обов’язковою є вакцинація від 10 небезпечних захворювань:

кашлюк

дифтерія

правець

кір

паротит

краснуха

туберкульоз

гемофільна

інфекція типу b (ХІБ-інфекція)

поліомієліт

гепатит В

Нагадаємо, в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися