Вимагав неіснуючий борг: в Одесі правоохоронці затримали "рекетира"

Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Поліцейські викрили жителя Одеської області у злочинній діяльності. Чоловік незаконно зберігав зброю та вимагав у місцевого підприємця неіснуючий борг. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Правоохоронці з’ясували, що мешканець Білгород-Дністровського району вимагав підприємця сплатити борг у розмірі 500 доларів США. Насправді потерпілий не був винен нічого. Під час телефонних розмов та при особистих зустрічах правопорушник погрожував чоловіку і членам його родини знищенням майна та фізичною розправою. Врешті решт, потерпілий заплатив правопорушнику.


Одразу після отримання грошей, правоохоронці затримали чоловіка.Окрім коштів та засобів зв’язку, поліцейські також вилучили у фігуранта пістолет невідомого походження з 34 набоями. Зброю з патронами поліцейські скерували на експертне дослідження. 

“Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вимаганні, вчиненому в умовах воєнного стану, за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Окрім того, за фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 ККУ. За результатами проведених  експертиз та інших слідчих дій буде надано остаточну правову оцінку всім діям фігуранта та висунуто обвинувачення. За скоєне правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, - йдеться в повідомленні поліції. 

“Коментарі” писали, що поліцейські викрили жителя Подільська у незаконних оборудках. Чоловік продавав зброю із бойовими припасами та зберігав наркотики для власного вживання. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися