Одеська прокуратура зафіксувала новий воєнний злочин РФ

Ввечері 12 грудня російські окупанти завдали удару по Одеській області дронами

Працівники авторемонтного підприємства в Одесі стали жертвами останньої атаки ворожих безпілотників. Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Більше про атаку по Одесі

Ввечері 12 грудня об’єкти цивільної та припортової інфраструктури Одеси та області стали мішенню для атаки ударними безпілотниками, зокрема типу "Shahed-136/131". Двоє працівників комунального авторемонтного підприємства постраждали від ворожої атаки та були госпіталізовані із різними ступенями травм.

Атака також призвела до суттєвих руйнувань в автомайстерні, де знищено 3 автомобілі та пошкоджено 11 інших. Також через атаку ворога пошкоджено будівлю припортової інфраструктури в Одеському районі. 

Обставини атаки ще вивчаються, і встановлюється повний обсяг завданих збитків. Прокурори Одеської обласної прокуратури активно займаються документуванням воєнних злочинів та порушень, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації. За фактом атаки розпочато досудове розслідування за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, міський голова Геннадій Труханов прокоментував черговий обстріл Одеси російськими окупантами, який стався ввечері 12 грудня. Мер міста записав відео звернення з місця влучання уламка шахеда.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися