На Одещині забезпечать сталий зв’язок протягом доби: подробиці

На Одещині розгорнуті пункти незламності з доступом до інтернету

Вчора, 12 грудня у мережі "Київстар" стався масштабний технічний збій. Співробітники компанії повідомляють, що головна причина негараздів - "потужна хакерська атака". 

Сьогодні, голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що відбулася зустріч із представниками операторів мобільного звʼязку в Одесі. 

“Попри безпрецедентну для України ситуацію, маємо чіткий план як забезпечити сталий звʼязок у всіх населених пунктах Одещини протягом доби”, - написав очільник ОВА.

Наразі вже проведена перевірка всіх населених пунктів. Спеціалісти знають, де є проблемні питання і зараз вже працюють над їх ліквідацією.  

Крім того, очільник ОВА нагадав, що на Одещині розгорнуті пункти незламності з доступом до інтернету, їх локації можна знайти у Дії. Районним адміністраціям передані додаткові Starlink.

“Тяжкі часи народжують сильних людей. Здолаємо і це разом”, - написав Кіпер. 

Зазначимо, що кібератаку вже розслідують у Службі безпеки України. Там відкрили кримінальне провадження одразу за вісьмома статтями. Серед них — зокрема, посягання на територіальну цілісність України, державна зрада та диверсія.

Раніше “Коментарі” писали, що в одеських підрозділах поліції облаштовано Пункти незламності. На випадок негоди, тривалої відсутності електроенергії чи опалення, кожен може скористатися Пунктами незламності в територіальних підрозділах поліції. Про це повідомили в Одеській мерії.  В пунктах незламності є світло, Інтернет, тепло, альтернативне живлення. Тож можна погрітися, зарядити мобільні пристрої або звернутися до поліцейських по іншу допомогу.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3493


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися