В Одеському регіоні правоохоронець планував заробити на переправленні ухилянтів за кордон

Чоловіку загрожує до 9 років позбавлення волі

На Одещині працівники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю, який спробував організувати схему заробітку на незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Про це повідомили в державному бюро розслідувань. 

Так, правоохоронці з’ясували, що на початку грудня чоловік запропонував двом своїм знайомим “підробіток”. Вони мали на власному авто перевозити клієнтів через державний кордон до Молдови, оминаючи пункти пропуску та прикордонний контроль.

Правоохоронець знайшов двох бажаючих, яким пообіцяв за 4 тисячі доларів США з кожного вивезти їх з України. Після отримання грошей він посадив їх в авто до знайомих та встановив локацію на карті, куди доставити чоловіків.

Перевізники з ухилянтами були затримані прикордонниками за 100 метрів від лінії державного кордону.

“Фігуранту повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон, вчинене за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 9 років позбавлення волі. Слідство по його цивільним спільникам здійснюють інші правоохоронні органи”, - йдеться в повідомленні ДБР. 

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині біля кордону з Молдовою прикордонники затримали трьох порушників у рясах та одного у спортивному одязі. Під час з’ясування обставин виявилося, що із трьох “батюшок” лише один є кліриком, який належить до церкви з керівним центром в країні-агресорі – Росії. Саме він і забезпечив церковним вбранням двох своїх попутників. Про це повідомили в Ізмаїльському прикордонному загоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися