На віллу одеського екс-військкома Борисова в Іспанії накладено арешт: подробиці справи

За інформацією ДБР, ідеться про будівлі площею 857 і 224 квадратних метри

Іспанська нерухомість колишнього військкома Одеси Борисова арештована співробітниками ДБР та місцевою поліцією. Так, у відомстві повідомили, що правоохоронці провели обшуки в маєтку колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Одеси. 

“У ході розслідування, крім іншого, встановлено, що він придбав два об’єкти нерухомості у місті Марбелья провінції Малага Королівства Іспанія”, - йдеться в повідомленні ДБР.


Зокрема, у грудні 2022 року він організував покупку на імʼя своєї матері будинку вартістю понад 4 млн євро, загальною площею 857 кв. м на земельній ділянці 1530 кв. м. Також, у лютому 2023 року він придбав разом зі своєю дружиною офісне приміщення вартістю понад 500 тис. євро загальною площею 223,9 кв. м.

У ході обшуків вилучено документи, які засвідчують право володіння майном членами його родини. На підставі зібраних доказів було накладено арешт на ці віллу та офісне приміщення.

“Державне бюро розслідувань висловлює подяку працівникам Національної поліції та Генеральної прокуратури Королівства Іспанія за оперативне виконання завдань у межах міжнародного співробітництва та співпрацю у сфері боротьби з корупцією та іншими злочинами”, - наголосили в ДБР.

Нагадаємо, що проти колишнього військкома порушено кримінальне провадження за декількома статтями за фактами незаконного збагачення. ДБР затримало експосадовця у липні 2023 року, суд помістив його під варту. Того ж місяця підозрюваного було звільненого з військової служби.

Нагадаємо, що 14 листопада Київський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги, пов'язані зі справою колишнього одеського військкома, підозрюваного у незаконному збагаченні. Судді вирішили залишити під вартою підозрюваного, відхиливши апеляційні скарги прокурора та сторони захисту. Про це повідомляє пресслужба суду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися