Командувач Повітряних сил ЗСУ відзначив роботу воїна з Одещини

В ніч на 14 грудня ворог запустив по Одещині 32 ударні дрони

Командувач Повітряних Сил ЗСУ відзначив роботу воїна радіотехнічної бригади Повітряних Сил. Військовий збив ворожий "шахед" на Одещині із кулемета ДШК. Про це написав Микола Олещук у себе на сторінці в telegram. 

Знайомтесь, це Олександр – воїн радіотехнічної бригади Повітряних Сил імені Богдана Хмельницького. Він – солдат, механік взводу матеріального забезпечення, але регулярно залучається до розрахунків мобільних вогневих груп. Проти ночі 14 грудня 2023 року на Одещині Олександр знищив ворожий безпілотник “Shahed-136” із кулемета ДШК. Збив його не тому, що перефарбували, а тому, що російський!, – написав Микола Олещук. 

Більше про атаку 13 грудня 

У південних регіонах серія дронових атак триває понад 6 годин, починаючи з вечора і до глибокої ночі. Загалом ворожі сили випустили 39 БпЛА типу "Shahed-136/131" з тимчасово окупованого Криму, націлюючи їх на цивільну інфраструктуру. Сили протиповітряної оборони збили на всі дрони. На Херсонщині знищено 2, на Миколаївщині – 5, а на Одещині – 32. Ворог спрямував атаки як на Одесу, так і на південні регіони, зокрема, Подунав'я. 

В Одесі від уламків збитих дронів-камікадзе постраждали понад десяток будівель, переважно житлових. Приватні автівки загорілися. Внаслідок атаки поранено 11 мирних мешканців. Рятувальники оперативно ліквідували пожежі та організували пункти обігріву. На Подунав'ї ворог атакував припортову інфраструктуру, запускаючи дрони вздовж українсько-румунського кордону. Уламки пошкодили складські приміщення двох зерносховищ, проте люди залишилися неушкодженими.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися