Ялинкові базари: правила та рекомендації для вибору новорічного дерева

Ціни на сосни в Одесі стартують від 300 гривень, за ялинку доведеться заплатити від 500

Наближаючись до святкового сезону, в містах та селах оживають ялинкові базари, де громадяни шукають ідеальні зелені красуні для своїх домівок. Проте, з приходом новорічних свят, правоохоронці нагадують про важливість відповідального вибору ялинки. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Альтернативи та офіційні ярмарки

Найкращим варіантом збереження природи стає вибір штучної ялинки, яку можна використовувати не один рік, або вибір живої, яку можна висадити після свят у призначеному місці. Однак, якщо ваш вибір зупинився на різаному варіанті, поліцейські рекомендують обирати тільки офіційні ярмарки, де ялинки повинні бути чіповані чи мати етикетки з інформацією про дерево.

Перевірка законності

Усі законні ялинки можна перевірити на сайті UkrForest. Важливо, щоб кожна зелена красуня мала чіп, індивідуальний номер штрихового коду або етикетку із зазначеною інформацією про постачальника.

Правова відповідальність

Поліцейські підкреслюють, що за порушення встановлених правил експлуатації лісосічного фонду передбачена адміністративна відповідальність. Також, за незаконну порубку дерев у лісах та інших лісових насадженнях, настає кримінальна відповідальність.

Шановні громадяни, у разі виявлення незаконного продажу новорічних дерев – повідомляйте до найближчого відділу поліції або телефонуйте на спецлінію “102”, – йдеться в повідомленні. 

За східним календарем 2024 рік буде роком Зеленого Дерев'яного Дракона. Дракон – це міфічна істота, яка символізує силу, мудрість і удачу. Тому, прикрашаючи ялинку на рік Дракона, варто використовувати кольори, які асоціюються з цими якостями. "Коментарі" зібрали інформацію в яких кольорах прикрашати ялинку, щоб рік був щасливим.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися