Мітинг біля мерії в Одесі: жінка вийшла босоніж

Одеситка вийшла босоніж до мерії з плакатом “ЗСУ мерзнуть”

Вчора, 16 грудня біля мерії в черговий раз активісти зібралися біля будівлі міської ради. Одна із мітингувальників вийшла до мерії босоніж з плакатом “ЗСУ мерзнуть”. На Думській площі зібралося близько ста осіб. Люди тримали в руках транспаранти “Кожна копійка — це життя захисника”, “Годі красти в ЗСУ” та інші. 

У такий спосіб одесити намагаються довести місцевій владі, що гроші доцільніше витрачати на допомогу армії, а не на ремонти.

Раніше “Коментарі” писали, що з початку осені активісти, волонтери, небайдужі громадяни виходять до будівлі мерії з протестами. Одесити продовжують вимагати у влади скасувати непотрібні тендери та перерахувати гроші на допомогу ЗСУ. Лозунги сьогоднішнього мітингу - це “Ганьба!” та “Гроші ЗСУ!”. Місцевих мешканців обурило, що мерія все ж таки уклала договір з переможцем скандального тендера на ремонт Київського райсуду.

Нагадаємо, що в Одесі активісти наголосили, що їх мітинг направлений не проти влади, а проти проведення тендерів, які наразі не на часі. Крім того, організатор протестів, голова благодійного фонду “Катерина Ножевнікова” зазначила, що деякі скасовані тендери потрібні місту більше ніж ті, яким чиновники віддали перевагу. Наприклад, замість ремонту фасаду театру можна було облаштувати туалети в місті.

Нагадаємо, що в Одеській ОВА відбулось чергове засідання групи із представниками органів місцевого самоврядування, силовим блоком та громадськістю, де розглянули чергові сумнівні тендери. Понад 169 млн гривень — саме таку суму громади Одещини могли втратити через переплату на оголошених закупівлях. І саме таку суму робоча група при обладміністрації “Прозорість і підзвітність” заблокувала, щоб повернути її назад в бюджети для більш раціональних витрат. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися