На Одещині зростає захворюваність на грип та ГРВІ: що радять медики

В Одеському регіону за останні тижні продовжують фіксувати незначне зростання захворюваності

На Одещині захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції знаходиться у межах сезонних коливань. За останній тиждень рівень захворюваності зріс на 5,3%. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Із загальної суми захворілих на ГРВІ на COVID-19 прийшлося 4,2%, що практично на рівні попереднього тижня. Захворюваність на коронавірусну хворобу зросла на 12,3%. 

На відміну від ГРВІ серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення. За останній тиждень від коронавірусної хвороби померло 2 особи, у тому числі одна дитина. За даними лікувально-профілактичних закладів з початку епідсезону щеплено проти грипу 5696 осіб, у тому числі 4582 медичних працівників.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції залишилась практично на рівні попереднього тижня. Аналогічна ситуація спостерігалась як серед дітей, так і дорослого населення. 

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (епідемічний паротит, вірусний гепатит) або не реєструвались зовсім (дифтерія, кір, краснуха, кашлюк, правець).

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

20 грудня 2023, 10:05

Как лечить простуду в домашних условиях https://dnsp.com.ua/g22689346-lechenie-prostudnyh-zabolevanij

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися