Послугу раннього втручання для допомоги дітям розвивають в Одесі

В Одесі активно розвивається система раннього втручання в рамках Міської цільової програми

В Одесі відбулося розширене засідання щодо реалізації пілотного проєкту “Створення системи надання послуг раннього втручання” для забезпечення розвитку дитини. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Засідання проходило спільно з Міжвідомчою координаційною комісією з питань надання послуг раннього втручання в Одесі.

Захід пройшов під головуванням директорки Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації Тетяни Дементьєвої.

За результатами заходу підготовлено резолюцію до державних органів влади щодо нагальних питань, які потребують вирішення на загальнодержавному рівні, з метою успішного впровадження системи надання послуг раннього втручання.

Зазначимо, що послуга раннього втручання – це раннє виявлення командою спеціалістів різного профілю проблем зі здоров'ям та розвитком дитини, вчасне та оперативне надання їй допомоги, що дозволяє знизити інвалідизацію дитини в майбутньому.

В Одесі функціонують Центр раннього втручання, створений на базі Комунального некомерційного підприємства "Дитяча міська поліклініка № 6" Одеської міської ради, та кабінет раннього втручання на базі Комунального некомерційного підприємства "Дитяча міська поліклініка № 2" Одеської міської ради.

“Коментарі” писали, що 7 грудня 2023 року, Одеський офіс Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ зібрав представників різних сфер на Регіональному форумі з послуги раннього втручання. Подія об'єднала представників органів влади, експертів з раннього втручання та громадських організацій, які займаються питаннями осіб з інвалідністю. Про це повідомляє Одеська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися