Чоловік продавав неіснуючі смартгодинники: мешканцю Одеси суд обрав покарання

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєному і призначив йому покарання

Суд виніс обвинувальний вирок місцевому мешканцю Одеси, який продавав громадянам неіснуючі смартгодинники. Раніше судимий за майнові злочини шахрай проведе за ґратами 1,6 роки. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Нагадаємо, що одесит на одному із інтернет-ресурсів розмістив оголошення про продаж смартгодинників вартістю 500 гривень. Чоловік додав фото, які звантажив з інших об’яв. Коли клієнти зверталися до одесита, він  просив наперед повну оплату за товар, а після отримання коштів переставав виходити з ними на зв'язок. 

В ході слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили правопорушника та з’ясували, що завдяки “торгівлі” неіснуючим товаром йому вдалося заробити 4000 гривень. Загалом він ошукав вісім людей. 

“Під час досудового розслідування правоохоронці зібрали достатньо доказів протиправних дій фігуранта та висунули йому обвинувачення за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Розглянувши матеріали кримінального провадження та дослідивши докази, надані поліцейськими, суд визнав обвинуваченого винним у скоєному і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк півтора роки”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що суд в Білгород-Дністровському районі виніс обвинувальний вирок у справі про шахрайство з продажу неіснуючих дров. Житель одного із сіл Кулевчанської громади виставив оголошення у соціальних мережах і виманював аванси від потенційних покупців на суму понад 9 тисяч гривень. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися