Знайшов і скористався чужою банківською карткою: на Одещині затримали чоловіків

Правопорушникам загрожує ув’язнення

Одеські поліцейські викрили двох чоловіків, які привласнили чужі банківські картки та витратили гроші з рахунків потерпілих. Наразі правопорушникам повідомлено про підозру у привласненні офіційних документів з корисливих мотивів та крадіжці. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

За інформацією поліції, одесит забрав банківську картку, яку власник забувся у терміналі в одному з супермаркетів на вулиці Академіка Вільямса. Замість того, щоб віднести знахідку до банку, чоловік у цьому ж  магазині придбав чужим коштом продукти та алкогольні напої майже на 1700 гривень, а потім викинув картку, сподіваючись уникнути відповідальності. 

Другий одесит у торговельному центрі на вулиці Новощепний ряд помітив, що незнайомець залишив у банкоматі картку, але не наздогнав чоловіка, а привласнив знахідку і пішов з нею по магазинах. Загалом правопорушник витратив більше ніж 2000 гривень потерпілого на тютюнові вироби, напої та інструменти, після чого теж позбувся картки.

“В ході проведення слідчо-розшукових заходів встановили правопорушників співробітники відділів поліції № 2 та № 4 Одеського районного управління поліції № 1. За доказами, зібраними правоохоронцями, слідчі повідомили фігурантам про підозру у привласненні офіційних документів з корисливих мотивів за ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України та крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, за ч. 4 ст. 185 цього ж кодексу. Максимальне покарання, передбачене санкціями вказаних статей, – до восьми років позбавлення волі”, - йдеться в повідомленні поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися