На Одещині почали більше хворіти: яка ситуація з епідпорогом

За минулий тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність зросла

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, останнього тижня продовжувалися сезонні коливання захворюваності на  ГРВІ та грип. За минулий тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність зросла на 5% і склала 2775 випадків, серед яких 70,5% — діти до 17-ти років. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Наразі захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі перебуває на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 47,5%. На COVID-19 протягом останнього тижня захворіли 84 одесити, серед яких 22 дитини. 

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі за минулий тиждень знизилася на 8,3% порівняно з попереднім тижнем, і склала 45 випадків, з яких 46,7% — діти. 

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. За тиждень випадки дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровані.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 14 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 13 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

22 грудня 2023, 10:01

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися