В Одесі відбулася презентація особливого календаря на 2024 рік: що на ньому зображено

В Одесі показали календар із жінками з сил оборони

В Одесі відбулася презентація особливого календаря на 2024 рік, під назвою "Захисниці Півдня". Цей благодійний проєкт призначений для підтримки жінок-військовослужбовців, і кошти від продажу кожного екземпляру підуть на їхні потреби. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів депутат Одеської обласної ради, волонтер Аркадій Мкртичян.

Захотілося зробити щось приємне для наших захисниць, бо вони разом з чоловіками боронять Україну. По статистиці, 10% жінок та дівчат зараз служать у Збройних силах України та інших підрозділах. Ми підтримали дівчат таким чином – організували фотосесію, звернулися до Наталі Гуменюк та наших жінок та зробили календар, – повідомив Аркадій Мкртичян.

Учасники проєкту вирішили підкреслити жіночу силу та різноманіття обов'язків, які вони виконують у Збройних силах України та інших військових підрозділах. Календар став важливим символом моральної підтримки українців під час тривалої війни.

Ментальне здоров’я закладається, за моїм особистим переконанням, з емоційності жінки. При всіх гендерних рівностях, до яких ми намагаємось і прагнемо, кожна людина залишається індивідуальністю. І ця індивідуальність включає і гендерну належність. Жінка недаремно створена жінкою, щоб мати свої особливості. І те, як наші захисниці реалізовують свої особливості у службовому житті та примудряються при цьому залишатися жіночними, ніжними, – тими самими берегинями, – зазначила Наталя Гуменюк. 

Військовослужбовиці, присутні на брифінгу-презентації, підкреслили, що участь у створенні календаря стала для них святом, а сам проєкт дозволив відобразити гідність та тендітність жінок, які щодня стикаються з викликами та виконують свої обов'язки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися