Історик зі США Снайдер зібрав майже $1 млн на ППО для Одещини

Зараз Тімоті Снайдер розпочав наступний збір

Американський історик Тімоті Снайдер разом із чотирма професорами провідних вишів світу зібрали $950 000 на систему виявлення повітряних цілей “Безпечне небо”. Ці гроші покривають вартість 2500 сенсорів і дозволять захистити від дронів та ракет  Одеську, Сумську, Миколаївську та Херсонську області. Про це повідомили на сайті платформи UNITED24.

 "Мені було дуже приємно бачити, як швидко люди відгукнулись на проєкт "Безпечне небо". Підтримка людей з усього світу врятувала життя і подарувала спокій сім'ям, які інакше могли б постраждати", — поділився професор зі США. 

Крім того, Тімоті Снайдер також почав новий збір коштів для системи в інших регіонах України, зокрема для Харківської, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей.

Зазначається, що сучасна українська розробка “Безпечне небо” здатна виявляти повітряні цілі, навіть ті, що летять на малих висотах, а також прогнозувати їх маршрут для подальшої нейтралізації. Завдяки штучному інтелекту система також передбачає, звідки можуть виникнути наступні загрози

Це вже другий збір видатного історика та амбасадора UNITED24 Тімоті Снайдера. Його підтримали Френсіс Фукуяма зі Стенфордського університету, Рорі Фіннін з Кембриджу, Тімоті Ґартон Еш з Оксфорду, а також Сергій Плохій з Гарварду. Видатні науковці об’єднали зусилля, аби напередодні прийдешньої зими захистити українців від російських обстрілів.

Що відомо про Тімоті Снайдера

Снайдер - американський історик, письменник, дослідник історії Східної Європи, публічний інтелектуал. Є постійним членом Інституту гуманітарних наук у Відні та професором Єльського університету. Володіє українською мовою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися