Новорічний екомаршрут в Одесі: що вдалося зібрати

Сьогодня одесити очистили свої оселі від старого непотребу

Сьогодні волонтери екоплатформи “Місто Майбутнього” організували традиційний Новорічний екомаршрут в Одесі. Екоактивісти проїхали по заздалегідь зазначених локаціях, щоб зібрати відсортоване сміття. Так, одесити та гості міста мали можливість здати: 

- 1 PET(прозорі, напівпрозорі пляшки)

-  2 HDPE

-  Скло

-  Папір

-  Картон

-  Al (алюмінієві банки)

-  Інші метали

Також можна було принести:

- Стару техніку

- Використані електронні сигарети

- Меблевий паралон

- Пластикові меблі

“Екомаршрут вже традиційний захід для одеситів, він працює протягом восьми років.  Наразі ми збираємо відходи, нам за них віддають кошти й ці кошти ми направимо на допомогу  Збройним силам України, частина з них та зібрані донати підуть на подарунки дітям з Херсонської області. Тому ми зараз підтримуємо екологічну ініціативу та підтримку тих, хто цього потребує”, – зазначив координатор проєкту та керівник ГО "Місто майбутнього Владислав Михайленко.

Всю сировину потрібно принести чистою та сухою, спресовану та розсортовану в окремі ємності за категоріями.

Ми навчили людей збирати та переробляти сміття – це харчовий пластик двохтипний (2 HDPE), скло, папір та картон, різні види металів тощо. Також можна принести: стару техніку, використані електронні сигарети та пластикові меблі. Вони приносять відходи в пакетиках відсортовані, ми їх досортовуємо і збираємо на складі і потім віддаємо заготовнику, – зазначають волонтери ГО “Місто майбутнього”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися