Менше половини депутатів Одеської міської ради проводять прийом виборців

Перепоною в комунікації громадян з депутатами є відсутність оприлюдненої актуальної інформації

З початком повномасштабного вторгнення прийом громадян здійснюють значно менше депутатів Одеської міської ради. У порівнянні з 2021 роком цей показник зменшився з 92% до 47% у 2023-ому. Моніторинг КВУ підтвердив здійснення прийому виборців у приймальнях 28 депутатів (47%), відвідано особисті прийоми 24 з них. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів голова Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” Анатолій Бойко.

“Моніторинг проводився з 1 вересня по 31 жовтня цього року через очне відвідування депутатських приймалень 59 з 62 депутатів. Саме 59 депутатів залишилося в Одеській міськраді, тому що двоє в Збройних силах України, а ще один помер. Разом з експертами у польовому етапі моніторингу взяли участь студенти-політологи 2-4 курсів ОНУ імені Мечникова та Одеської національної юридичної академії”, – повідомив голова КВУ.

Експерти кампанії виявили, що найбільшою перепоною в комунікації громадян з депутатами є відсутність оприлюдненої актуальної інформації про приймальні стосовно більшості одеських обранців. 

“Повну або часткову контактну інформацію про приймальні можна знайти на сторінках у Facebook у 21 депутата міської ради, при цьому у чотирьох вона виявилась неактуальною. Через Facebook 15 депутатів також інформують громадян про прийоми. Ще 6 депутатів підтримують комунікацію з виборцями через чати з представниками ОСББ у різних месенджерах”, – зазначив Анатолій Бойко.

За результатами моніторингу експерти зауважили певні зміни до підходу в організації та проведенні депутатського прийому у 2023 році: народні обранці перейшли на онлайн-повідомлення та онлайн-спілкування з виборцями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися