В Одесі утриманець колонії ошукав жінку на понад 74 тис. гривень

В Одесі поліцейські викрили шахрайську схему

В Одесі поліцейські викрили шахрайську схему псевдоплемінника, який ошукав тернопільчанку. Утриманцю одеської виправної колонії, який відбував покарання за грабіж, розбій та наркозлочин, вдалось ввести в оману жінку та отримати від неї  понад 74 тис.  гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Правопорушник зателефонував жінці та представився племінником. Своїй “родичці” з Тернопільщини чоловік сповістив, що потрапив у скрутне становище, та попросив грошей в борг. Нічого не запідозривши, схвильована бідою племінника жінка перерахувала на його банківську картку чотири тисячі гривень. 

Втім на цьому зловмисник не зупинився, навпаки, через пів години здійснив повторний дзвінок “тітці” та повідомив, що готовий повернути їй нещодавно позичені кошти. Аби пришвидшити послугу перерахунку грошей, псевдоплемінник попросив у жінки реквізити банківської картки, PIN-код та одноразовий пароль, який прийшов їй у смс-повідомленні. Отримавши повний доступ до банківських рахунків довірливої жінки, правопорушник здійснив переказ коштів з її кредитної картки на основну. Ввівши потерпілу в оману, чоловік зазначив, що випадково повернув їй в рази більшу суму, після чого вмовив  перерахувати  йому назад решту грошей на його рахунок.


“За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Згідно з санкцією ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, утриманцю виправної колонії загрожує додаткове максимальне покарання у  вигляді позбавлення волі до трьох років. За даними правоохоронців, жертвами шахрая могли стати десятки громадян. Нині поліцейські встановлюють решту потерпілих, яких ошукав чоловік, та його можливих співучасників”, - йдеться в повідомленні поліції. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися