Нардеп з Одеси прокоментував мобілізаційний законопроєкт: думка

Наразі жодна владна структура не дає жодних коментарів

Сьогодні вся Україна обговорює новий законопроєкт щодо  мобілізації. Народний депутат України Олексій Гончаренко у своїх соціальних мережах також поділився думкою щодо нововведень. Зокрема, одесит написав, що проект - це повний комунікаційний провал.

"Подати в Різдвяну ніч, жодного офіційного коментаря ні від уряду, ні від президента, ні від військового командування. А в людей купа питань", — зазначив Гончаренко.

Крім того, він також зазначив, що людям необхідно почути більш детальну інформацію, бо в кожному рядку законопроєкту прописано чиєсь життя.

Нагадаємо, що українці, зокрема мешканці Одеси, можуть очікувати значних змін від нового законопроєкту, який вніс Кабінет Міністрів до Верховної Ради. Він стосується мобілізації, рекрутингу та проходження військової служби. “Коментарі” розібрались що пропонують в новому законопроєкті.

Основні пункти з пояснювальної записки законопроєкту: 

- зміна призовного віку з 27 до 25 років; відпустка для військовослужбовців, яких звільнили з полону, тривалістю 90 днів зі збереженням грошового забезпечення;

- встановлення вимог до повісток, а також порядку їх вручення громадянам;

- уточнення підстав для відстрочки та звільнення від призову;

- встановлення категорій громадян, які не підлягають призову; уточнення підстав для звільнення з військової служби;

- вилучення з переліку висновків ВЛК висновку про обмежену придатність;

- виключення строкової служби як виду військової служби та звільнення від служби у запас усіх військовослужбовців строкової служби;

- обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби., яка відповідальність може бути за неявку до військкомату після отримання повістки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися