На Одещині викрили псевдоволонтерів, які ошукали людей на понад 100 тисяч гривень

За скоєне їм загрожує до восьми років ув’язнення

На Одещині поліцейські викрили злочинну групу псевдоволонтерів. Чоловіки обіцяли доставити автомобіль військовослужбовцям, якого насправді не мали, і просили гроші на пальне. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.
За попередньою інформацією правоохоронців, організував шахрайську схему одесит. Чоловік залучив до своєї “справи” двох знайомих. Разом чоловіки під виглядом волонтерів телефонували представникам місцевої влади, духовенства, волонтерських організацій, казали, що мають бажання передати безкоштовно на потреби ЗСУ позашляховик і навіть готові особисто привести його до необхідного пункту призначення. Далі чоловіки просили кошти на паливо або ремонт, щоб транспорт доїхав до пункту призначення. Люди перераховували на вказані рахунки гроші.


Аби потерпілі не мали сумніву щодо благодійних намірів аферистів, під час телефонних розмов ті створювали відчуття, ніби автівка вже в дорозі – шум завантаженої проїзної частини, сигнали транспортних засобів тощо.
У такий спосіб “благодійникам” ошукали 6 довірливих людей і заволодіти їхніми грошима у розмірі більше 130 тис. гривень. Кошти вони знімали з банківських рахунків, ділили між собою і витрачали на власні потреби, а з потерпілими переставали виходити на зв’язок. Не дочекавшись обіцяного автомобіля, ошукані громадяни почали звертатися у поліцію.


“Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції цих статей, – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна”, - йдеться в повідомленні.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися