Загиблий та поранені: подробиці нічного обстрілу Одещини

Повітряний бій на півдні України тривав сім годин

В ніч на 27 грудня ворог здійснив атаку  на південні території, використовуючи ударні безпілотні літальні апарати "Shahed-131/136". Було дві хвилі обстрілу розведені на 15-хвилинні інтервали, загалом повітряний бій тривав 7 годин. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Сили протиповітряної оборони успішно збила 17 дронів-камікадзе:

  • 12 на Одещині,

  • 3 в Миколаївській області,

  • 2 в Вінницькій області.

У результаті збитих БпЛА уламки впали на незаселені новобудови, а один із дронів упав на дачні будинки в передмісті Одеси, спричинивши пожежу, яку вже ліквідовано. Трагічно загинула одна людина, та двоє отримали поранення, серед яких 17-річний підліток.

Внаслідок атаки загинув 35-річний чоловік. Двоє людей поранені: 37-річна жінка та 17-річний юнак. Постраждалі отримали численні рани, у стані середньої тяжкості знаходяться в одному з медичних закладів, де отримують всю необхідну допомогу. Правоохоронці фіксують наслідки злочинів росіян, – прокоментував начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Обстріли Одеської області

В ніч на 22 грудня ворог вчергове атакував ударними дронами. БпЛА були запущені по Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 17 безпілотників типу "Shahed-131/136", які були випущені з тимчасово окупованої території Криму. Найбільш інтенсивна боротьба розгорнулася на Миколаївщині, де вдалося знищити 10 дронів, на Херсонщині – 4, та на Одещині – 3.


Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/4502


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися