В Одесі медики пройшли навчання з допомоги дітям з порушеннями розвитку

Одеські медики пройшли освітній курс з раннього втручання

Медпрацівники одеських дитячих міських поліклінік №3, №4 і №5 пройшли освітній курс з раннього втручання та отримали сертифікати. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Протягом кількох місяців фахівці Одеського обласного методичного центру раннього втручання проводили тренінги зі своєчасної діагностики ризику порушень розвитку у дітей та надання їм медичної, соціальної та психологічної допомоги, а також роботи з сім'ями, у яких мешкають діти.

Розбудова системи раннього втручання в Одесі проводиться в рамках реалізації Міської цільової програми “Рівність”. Представниця Одеського обласного методичного центру раннього втручання Оксана Кривоногова наголосила, що наразі Одеса — єдине місто в Україні, де навчання фахівців у галузі раннього втручання фінансується за кошти міського бюджету. Ця ініціатива реалізується за сприяння Департаменту охорони здоров'я та Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради.

Комплексні послуги з раннього втручання надаються дітям з порушеннями розвитку віком від народження до чотирьох років та мають за мету поліпшення розвитку дитини, її адаптацію в повсякденному житті та навчальному процесі, підвищення якості життя сім'ї. 

Центри раннього втручання в Одесі вже працюють на базі дитячих міських поліклінік №2 і №6, а відтепер до них долучаться ще три медичні заклади.

Нагадаємо, що 7 грудня 2023 року, Одеський офіс Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ зібрав представників різних сфер на Регіональному форумі з послуги раннього втручання. Подія об'єднала представників органів влади, експертів з раннього втручання та громадських організацій, які займаються питаннями осіб з інвалідністю. Про це повідомляє Одеська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися