В Одесі чоловік обманув переселенця: викрав телефон та банківські картки

Правопорушнику загрожує увʼязнення

В Одесі поліцейські викрили чоловіка, який ошукав переселенця, “допомагаючи” йому знайти житло. Правопорушник шахрайським шляхом привласнив телефон та банківські картки незнайомого чоловіка, якого угледів на вокзалі. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

На залізничному вокзалі правопорушник помітив у незнайомця мобільний телефон, який вирішив привласнити. Він підійшов до чоловіка та почав з ним спілкуватися, дізнався, що “жертва” ВПО та шукає бюджетний варіант житла в Одесі. Правопорушник скористався цією інформацією та  запропонував чоловіку “допомогу” у вигляді оренди оселі на двох та попросив телефон для дзвінка нібито знайомому орендодавцю. 

Втім після того, як чужий смартфон опинився у його руках, він декілька хвилин імітував телефонну розмову, а згодом, сказавши, що у приміщенні вокзалу поганий зв’язок, вийшов на перон та зник у невідомому напрямку. Пізніше під чохлом телефона правопорушник виявив три банківські картки потерпілого, які залишив собі, а гаджет вартістю понад дві тисячі гривень, продав перехожому за пів ціни.

Довірливий чоловік деякий час очікував на повернення майбутнього співмешканця, а коли зрозумів, що має справу з шахраєм, звернувся у поліцію.

“Зібравши достатню кількість доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, та у викраденні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів. Ці злочини кваліфікуються за ч. 2 ст. 190 і ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями вказаних статей, – до трьох років позбавлення волі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Слідство триває”, - повідомила слідча територіального підрозділу поліції Олена Шевцова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися