В Одесі створять «карту підтоплень», щоб справлятися із наслідками злив

Для боротьби зі стихією планують закупити спецтехніку

Дуже скоро тривалі зливи перестануть бути настільки руйнівними для Одеси. Згідно з інформацією, якою поділився заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитро Жеман, зараз фахівці працюють над створенням "карти підтоплень".

Про це чиновник розповів на YouTube Одеської міськради. За його словами, із допомогою розрахунків, які може дати карта, комунальні служби міста будуть швидше справлятися з наслідками природних катаклізмів.

"Остання залпова злива [пройшла наприкінці липня 2021 року  ред.] показала, що коли в місті за п'ять годин випадає більше, ніж двомісячна норма опадів, то ніяка система водовідведення з цим не впорається",  підкреслив Дмитро Жеман.

Представник мерії зазначає, що "карта підтоплень", над якою зараз працюють аналітики, зможе допомогти у визначенні найбільш "проблемних" у плані наслідків негоди районів Одеси. До того ж, завдяки цьому буде закуплена нова спеціальна техніка, котра допоможе швидше відкачувати зайву воду і мінімізувати збиток для комунального та приватного майна громадян.

Остаточні розрахунки фахівців по карті повинні бути отримані вже у вересні цього року. У міськраді поспішають, щоб придбати необхідний транспорт — бо він багатофункціональний. Це означає, що нова техніка допоможе не тільки усувати річки після злив на одеських вулицях, але прибирати снігові затори у зимовий час.

При це Дмитро Жеман жодним словом не обмовився про вартість подібного нововведення. Скільки бюджетних грошей буде витрачено на "карту підтоплень" і надалі на техніку, поки невідомо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що депутати Одеської міської ради на засіданні комісії з питань землеустрою розглядали питання про передачу земельної ділянки по вулиці Торговій в оренду одному із забудовників. На отримання додаткової території претендує фірма "Некст Джен Девеломпент". Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що в Одеській міській лікарні вирішили капітально оновити систему кисневого постачання. Скільки грошей з міськбюджету на це виділили, читайте в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися