В Одесі підвищена небезпека на дорогах: поради для водіїв

Одеську область накрив густий туман

Зараз у місті та області Одеси зафіксовано сильний туман, що може створити небезпеку на дорогах. Щоб допомогти водіям подолати це метеорологічне явище, поліцейські дали кілька порад. 

Як не потрапити в ДТП під час туману

  • Обирайте безпечну швидкість: Вибирайте швидкість, яка дозволяє вам ефективно реагувати на несподівані ситуації та екстрено загальмовувати.

  • Вмикайте світло: Увімкніть ближнє світло або протитуманні фари для покращення видимості та того, щоб вас бачили інші водії.

  • Стежте за розміткою: Дотримуйтеся розмітки на дорозі, щоб уникнути виїзду на зустрічну смугу чи з'їзду з дороги.

  • Безпечна дистанція: Дотримуйтеся безпечної дистанції між автомобілями для можливості ефективно реагувати на зміну обстановки.

  • Використовуйте аварійну сигналізацію: У разі, якщо видимість практично нуль, з'їжджайте на узбіччя та увімкніть аварійну сигналізацію.

Пішоходам та велосипедистам, тим часом нагадуємо про важливість носіння світловідбивних елементів, які допоможуть стати більш помітними на дорозі та уникнути неприємностей! Будьте уважні!, – йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, в останню суботу 2023 року в Одеській області буде туман та ожеледиця. Синоптики попереджають, що видимість на дорогах видимість 200-500 м. Детальний прогноз погоди дивіться в матеріалі

Нагадаємо, За даними поліції, 2023 році в Одесі та області сталося не одна тисяча ДТП. Найчастіше аварії трапляються через недотримання водіями чи пішоходами правил дорожнього руху.  “Коментарі” розібрались де найнебезпечніші ділянки дороги в Одеській області. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися