В Одесі відзначили поліцейських, що рятували людей після ракетного удару

Загалом внаслідок ракетного обстрілу по Одесі 29 грудня загинуло 4 особи

Іван Жук, керівник поліції Одещини, нагородив спецпризначенців, які відзначилися незвичайною мужністю та відвагою під час рятувальної операції в Одесі. Ці поліцейські були серед перших, хто відреагував на аварійну ситуацію, коли ворожа ракета вдарила в багатоповерховий будинок. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

У визнання їхнього внеску та професіоналізму, полковник поліції особисто вручив їм спеціальні відзнаки, включаючи "Знак пошани" та годинники. Церемонія вручення відбулася 2 січня, де було висловлено особливу подяку за їхні вчинки 29 грудня. Під час цього інциденту вони оперативно та професійно організували евакуацію мешканців з небезпечної зони.


Ми з колегою Олексієм Сітарем піднялися на гору і побачили, що уражена багатоповерхівка. Я хутко зняв куртку, взяв аптечку з бандажами, турнікетами, тампанадами, яку завжди ношу з собою в рюкзаку, і ми побігли туди, – згадує перші хвилини трагедії інспектор взводу № 3 роти № 1 батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Одеській області Артем Грушко.

Іван Жук підкреслив, що їхні дії не лише врятували безліч життів, але й стали відмінним прикладом для всього колективу поліції.

Перед нами сьогодні стоять виклики та завдання, які пов’язані з ризиком для життя. І 29 грудня, коли відбулася масована атака московитами на Одещину та одна із ворожих ракет прилетіла в один із житлових багатоповерхових будинків Одеси, ви не згаяли жодної дорогоцінної секунди, адже мова йшла про порятунок людей, – зазначив керівник поліції Одещини. 

Нагадаємо, 29 грудня внаслідок ракетного удару по місту Одеса сталося влучання у триповерховий будинок, з якого рятувальники тільки що витягли тіло загиблої людини з-під завалів. Кількість жертв цього трагічного інциденту зросла до трьох осіб. Пошукові операції на місці події тривають. Перші кадри з місця прильоту – в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися