В Одесі кадровий дефіцит водіїв громадського транспорту: деталі

В Одесі не вистачає водіїв на міські автобуси через мобілізацію чоловіків

В Одесі спостерігається великий кадровий дефіцит водіїв громадського транспорту, адже багато чоловіків наразі мобілізовані. В Одеській мерії вже знають, як розв'язувати проблему. В місті планують почати навчати жінок водінню маршруток. Про це розповів міський голова Одеси Геннадій Труханов. 

Наразі в Одесі є 10 автобусів від німецьких партнерів. Крім того, зараз тривають перемовини із Стамбулом про передачу подібного транспорту. 

"У нас є водії, але не в тій кількості, яка необхідна. Ми домовились з нашими партнерами, якщо будуть жінки, які хотіли навчитись і бути водіями на такому транспорті, тому що зараз чоловіків мало — хто призвався і пішли боронити нашу державу", — сказав Геннадій Труханов.

Іноземні партнери із Берліну та  Регенсбургу також готові допомогти із навчанням жінок-водіїв, адже проблема нестачі кадрів дуже гостро стоїть в місті. В Одесі сім водіїв, які готові вийти на маршрут, але їх потрібно 18.

"У нас є школи де навчають, але нам пішли на зустріч і Регенсбург, і Берлін пропонують навчати водіїв. Якщо ми запускаємо маршрут, маємо бути певні, що він працюватиме. А якщо хтось захворів і автобус не вийшов і люди не потрапили на роботу, це буде ще гірше, ніж не запустити його", — зазначив міський голова.

Раніше “Коментарі” писали, що сьогодні в Одесі завершилися випробування нового трамвая, придбаного за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. В “Одесміськелектротранс” розповіли, що трамвай курсуватиме за маршрутом №17. Він має довжину маршруту понад 9 кілометрів і курсує від Куликового поля до 11 станції Великого Фонтану і назад. Інтервал рейсів - 10 хвилин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися