Спортсменка з Одеси змагатиметься за олімпійську ліцензію: деталі

Спортсменка візьме участь у чемпіонаті світу з вітрильного спорту

Одеська яхтсменка Аліна Шаповалова візьме участь у чемпіонаті світу з вітрильного спорту в класі “ILCA 6”, який відбудеться в аргентинському місті Мар-Дель-Плата з 5 по 10 січня. Про це повідомили у Відділенні національного олімпійського комітету в Одеській області. 

На цих змаганнях 16-річна і Аліна Шаповалова побореться за одну з 7-ми олімпійських ліцензій. Ліцензію отримають спортсмени тих країн, які ії ще не завоювали: зараз бажані квоти отримали вже 26 країн (16 – за підсумками чемпіонату світу у всіх класах, 10 – за підсумками континентальних відборів).

Також володарі олімпійських ліцензій будуть визначені на чемпіонаті Європи (2 квоти; 16-23 лютого, Афіни) і за підсумками "Last Chance Regatta" (3 квоти; 18-24 квітня, Єр, Франція).

Аліна, для якої; чемпіонат світу-2023 став дебютним в кар’єрі, фінішувала 54-ю серед 110-ти спортсменок, заслуживши при цьому високі оцінки спеціалістів. Також минулого року вона стала чемпіонкою світу у віковій категорії "U-17", повторивши успіх 2022-го, коли стала чемпіонкою світу в класі "ILCA 4" (U-16). Також в 2022-му вона стала віцечемпіонкою в категорії "U-17".

Раніше “Коментарі” писали, що спортсмен з Одещини здобув "срібло" на Чемпіонаті світу з вітрильного спорту. 20-річний яхтсмен із Білгород-Дністровського району Оскар Мадоніч став срібним призером чемпіонату світу (U-21) з вітрильного спорту в класі “ILCA7”. Міжнародні змагання відбулися в Танжері (Марокко). Наразі це найвище досягнення в кар’єрі спортсмена. Про це повідомили у відділення НОК в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися