Циклон йтиме з півночі: як оперативно дізнатись про ситуацію на дорогах Одещини

На Одещині оголосили штормове попередження

За прогнозами Українського Гідрометцентру, очікується серйозне погіршення погодних умов на території всієї області. За даними метеорологів, циклон буде йти з півночі області починаючи з 17:00 години вечора неділі 7 січня та з ночі понеділка 8 січня покриє всю область. Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

Прогнозуються різкі перепади температур вночі 8 січня, з +2°С до -12°С на півночі області та від +4°С до -7°С на півдні. Очікуються опади у вигляді дощу, крижаного дощу та снігу, які призведуть до утворення ожеледиці на дорогах (I рівень небезпечності, жовтий). Також прогнозуються пориви вітру від 15 до 25 м/с.

Для безпеки на дорогах рекомендується використовувати зимові шини з належним протектором, оскільки при низьких температурах матеріал літніх шин втрачає зчіпні властивості. Водіям великовантажних транспортних засобів радять мати ланцюги протиковзання на осінньо-зимовий період, особливо на ділянках з крутими підйомами та спусками.

Звертаємо увагу водіїв на необхідність дотримання Правил дорожнього руху та викликаємо до особливої уваги під час руху по мостах та естакадах, де ймовірність ожеледиці є найвищою.

Нагадуємо, що для оперативного отримання інформації про стан проїзду автошляхами та надзвичайні ситуації діє цілодобовий контакт-центр за номером: +38 067 400 60 80.

Нагадаємо, Одеська міська рада попереджає мешканців та гостей міста про наближення сильного вітру з поривами від 15 до 17 м/с. Очікувати негоду слід вже від завтра 6 січня.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися