РФ може готувати “Калібри” для наступної ракетної атаки, але є нюанс (ВІДЕО)

Дальність стрільби ракетами Калібр по морських цілях досягає 375 км, а по наземних – 2 600 км.

В Чорному морі перебувають два ворожих ракетоносії споряджені “Калібрами”. Ворог може готувати "Калібри" для наступної масованої атаки. Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Те що вони почали виводити ракетоносії може свідчити про підготовку наступного удару. Буде він точковий чи масований навіть не так принципово, тому що ворог системно випробовує нашу протиповітряну оборону. Це свідчить про те, що вони обізнані, що вона посилена і намагаються знайти способи її обійти, – зазначила Наталя Гуменюк. 

Крім того, речниця Сил оборони півдня додала, що невелика залученість ракет типу “Калібр”, може свідчити про те, що в росіян є складності з логістикою та інфраструктурою забезпечення завантаження та обслуговування всього що пов’язано із ракетами морського базування. 

Нагадаю, в них забезпечення цього процесу (ред. – обслуговування ракет “Калібр”) залишається в Севастополі, а перебазування ракетоносіїв все ж таки зорієнтоване на Новоросійськ. Перенести всю цю логістику поки що їм не вдається, – підсумувала речниця. 


Обстріли Одеської області

Нагадаємо, 29 грудня внаслідок ракетного удару по місту Одеса сталося влучання у триповерховий будинок, з якого рятувальники тільки що витягли тіло загиблої людини з-під завалів. Кількість жертв цього трагічного інциденту зросла до трьох осіб. Пошукові операції на місці події тривають. Перші кадри з місця прильоту – в матеріалі

В ніч на 22 грудня ворог вчергове атакував ударними дронами. БпЛА були запущені по Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 17 безпілотників типу "Shahed-131/136", які були випущені з тимчасово окупованої території Криму. Найбільш інтенсивна боротьба розгорнулася на Миколаївщині, де вдалося знищити 10 дронів, на Херсонщині – 4, та на Одещині – 3.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися