В Одесі вперше відзначили водохреща 6 січня: як пройшли заходи

Рятувальники стежать за святковими заходами в Одесі

На Водохреща на території Одеської області рятувальники активізували свою діяльність для забезпечення безпеки громадян. В різних районах області було відзначено декілька ключових місць, де рятувальні команди встановили спеціальні намети. Про це повідомляє ДСНС в Одеській області. 

Співпрацюючи з іншими екстреними службами, рятувальники активно інформують людей про необхідність дотримуватися правил безпеки. Особливий акцент робиться на тих, хто вирішив взяти участь у традиційному зануренні в воду. Інструкції та рекомендації, що надаються, мають на меті запобігти можливим травмам та зберегти життя учасників свята.

Поліція та рятувальні служби закликають всіх громадян бути пильними, не ігнорувати поради щодо безпеки та дбати про своє здоров'я. Свято має бути радісним і безпечним для кожного, тому необхідно дотримуватися всіх рекомендацій та заходів безпеки.

Правила безпеки на воді в холодний період: 

  • Купатися лише у визначених для цього місцях під наглядом рятувальників. Утримуйте від входження в воду, бувши під впливом алкоголю. 

  • Розігрівайте тіло фізичними вправами перед купанням. 

  • Після занурення, споживайте гарячий напій, найкраще — чай. 

  • Купання дітей повинно бути під контролем дорослих. 

  • Обов'язково маєте теплий одяг для уникнення переохолодження. 

Церковні свята в січні 

У січні 2024 року в Україні відзначатимуть головні церковні свята за новим календарем. Серед них: 

  • Обрізання Господнє та святого Василя Великого (1 січня): Це свято відзначає початок нового року та є днем пам'яті святителя Василія Великого. 

  • Хрещення Господнє, або Богоявлення (6 січня): День, коли віряни святкують Хрещення Ісуса Христа у ріці Йордан. 

  • Святої мучениці Тетяни (12 січня): Вшанування пам'яті святої Тетяни, покровительки студентів. 

  • Трьох святих: Василя Великого, Григорія Богослова, Івана Золотоустого (30 січня): День, коли відзначається три видатних святих: Василь Великий, Григорій Богослов та Іван Золотоуст.

Нагадаємо, синоптики попереджають, що 7-9 січня на території Одеської області очікується погіршення погодних умов. Очікується дощ, який перейде в сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру до 15-20 м/с, хуртовини та снігові замети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися