В Одесі створили раду з питань ВПО: як це допоможе переселенцям

В Одесі створено спеціальний орган для підтримки внутрішньо переміщених осіб

За розпорядженням міського голови в Одесі утворено міську раду з питань внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з метою гарантування захисту їхніх прав та інтересів. Склад ради включає 21 особу, представників різних сфер. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

До ради з питань переселенців увійшли:

  • 10 представників внутрішньо переміщених осіб,

  • 4 представники громадських організацій, що активно працюють у сфері захисту прав та забезпечення ВПО,

  • 7 представників виконавчих органів Одеської міської ради.

Міська рада буде виступати як консультативно-дорадчий орган, спрямований на участь у реалізації регіональної політики щодо забезпечення та захисту прав інтегрованих осіб. Основні завдання ради включають сприяння громадянським і політичним правам переселенців, їх залучення до розроблення нормативних актів та контроль за їхнім виконанням.

Специфічні завдання ради включають також підтримку соціального захисту, надання житла, забезпечення працевлаштування, психосоціальної, медичної та правової допомоги для ВПО з метою сприяння їхній адаптації та інтеграції в новому оточенні.

Нагадаємо, починаючи з 1 серпня 2023 року, існують нові умови призначення та продовження виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які змушені були залишити території, де тривають бойові дії або які тимчасово окуповані Російською Федерацією. Згідно з новими правилами, виплата допомоги продовжується автоматично на один шестимісячний період для тих, хто вже має право на її отримання. Однак існують обмеження, які можуть призвести до припинення виплати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися