Діти в зоні ризику: які захворювання циркулюють на Одещині

На грип частіше хворіють дити, а на COVID – дорослі

Останні дані моніторингу свідчать про сезонні коливання захворюваності на грип та ГРВІ в Одеському регіоні. Протягом останнього тижня відбулося загальне зниження на 7,3%, переважно через зменшення захворюваності серед дітей на 13,1%. В той самий час, у дорослого населення відмічається збільшення на 4,4%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб. 

Дитяче населення становить більшість хворих (63%), з акцентом на вікові групи 0-4 роки та 5-14 років. Госпіталізація зросла на 25,8%, причому діти становили 67% госпіталізованих.

За адміністративними районами Одеської області, найвищі показники інтенсивності зафіксовані в Ізмаїльському, Одеському, Білгород-Дністровському та Роздільнянському районах.

Відсоток випадків COVID-19 становить 3,7%, при цьому спостерігається зниження захворюваності на коронавірусну хворобу на 12,2%. Захворюваність серед дорослого населення становить 90%, з основною кількістю від 30 до 64 років.

Попри ці дані, важливо відзначити, що летальних випадків від грипу та COVID-19 протягом останнього тижня не було. Додатково, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу та SARS CoV-2.

Наразі ситуація залишається під контролем, але важливість вакцинації підкреслюється. Для детальної інформації про наявні вакцини в Одеському регіоні рекомендується відвідати вказаний вебсайт.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися